03220 Saint-Léon, France

Activiteiten

In en om het kasteel...

Golfen, zwemmen, tennis en jeu-de-boules

Het landgoed van het kasteel biedt mogelijkheden voor verschillende buitenactiviteiten. Ondermeer vrij golfen op het oefenterrein met een puttinggreen van 100m2 en een bunker. Ook jeu-de-boules, de typisch Franse sport, mag niet vergeten worden en er kan gezwommen worden in het 14x7m grote zwembad. We beschikken verder over een tafeltennis- en een voetbaltafel, daarnaast kunt u gebruik maken van de fraaie tennisbaan.

Jeu-de-boules

Mocht u activiteiten buiten de deur willen doen, dan kan onze beheerder u te allen tijde informeren over stedentrips, wijnreizen of speciale plekjes in de omgeving die u gezien moet hebben.

Wandelen en fietsen

De beheerder kent de omgeving op z’n duimpje en kan u dan ook de mooiste wandel- en fietsroutes aanreiken waarbij u zo lang of kort als u wilt kunt genieten van het adembenemende landschap.

Karpervissen

Bij het kasteel liggen drie meren en aan de oever van elk meer zijn speciale visstekken aangelegd. Hier kunt u (tegen vergoeding) bij de beheerder een vissersstandplaats aanvragen en op een mooie plek rondom het meer naar hartenlust vissen op de grootste karpers.

Karpervissen

De plaatsen aan het meer zijn erg gewild, wees er daarom op tijd bij als u hier gebruik van wenst te maken. De beheerder kan u ook hierover alle informatie verstrekken.

Dorpen en steden

Kleine pittoreske dorpjes in de buurt zijn er genoeg te vinden, bijvoorbeeld Les Vignes, Montperoux, Vaumas, Neuilly le Réal, Jaligny sur Besbre, Le Donjon, Diou, Dompierre sur Besbre, Marseigne en Thiel sur Acolin. Deze dorpen bevinden zich op minder dan 20 kilometer afstand zodat u hierheen ook prima wandel- of fietstochten kunt maken. De wat grotere steden liggen op iets grotere afstand, Lyon circa twee uur, Clermont Ferrand circa één uur en drie kwartier en Moulins op een half uur rijden.

In de salons

Ons kasteel beschikt over twee mooie en ruime salons waar u naast het knapperend haardvuur heerlijk kunt lezen, Nederlandse televisie kunt kijken op het plasma-grootscherm of zomaar kunt genieten van het uitzicht over de landerijen. In de salons is WiFi beschikbaar. U kunt in de salons ook heerlijk bijpraten of een spelletje spelen zoals kaarten of darten.

 

Reserveren

Stuur ons een aanvraag met de gewenste aankomst- en vertrekdatum én het aantal personen van uw gezelschap. Daarna nemen wij contact met u op om een arrangement op maat met u samen te stellen.